
Si ets dels que pensa que tothom sap comunicar, para de llegir, aquest no és el teu article. Aquest post va adreçat a aquelles persones que tenen whitepaperphobia, ja que la comunicació amb els mitjans de comunicació, comença així, amb un full en blanc.
En aquest article es vol posar de relleu la importància de professionalitzar la gestió de la comunicació en mitjans per tal d’obtenir uns resultats òptims.
Què dic?
Aquesta és la primera pregunta que sorgeix davant d’un paper en blanc, ja que en moltes ocasions les empreses no tenen clar què volen dir. Així, els professionals de la comunicació s’encarreguen d’analitzar la companyia amb criteris estratègics i detectar aspectes susceptibles de ser comunicats.
Els comunicòlegs tenen l’avantatge de conèixer els temes pels quals els mitjans de comunicació estan receptius i l’argot periodístic que facin la comunicació atractiva i els hi faciliti la feina.
A qui li dic?
A tothom no l’interessa la mateixa informació, per això la segmentació i selecció de les persones que rebran aquell impacte comunicatiu és vital. En aquest sentit, les agències de comunicació disposen de bases de dades segmentades per sector i temàtiques que permet focalitzar molt els impactes.
Què faig després de dir-ho?
Molt bé, ja hem comunicat, però, i ara què? És fonamental realitzar un seguiment personalitzat i conèixer el feedback de qui ha rebut la informació. Per això els professionals de la comunicació utilitzen els seus contactes dins dels mitjans de comunicació per orientar el seguiment de la informació enviada.
Així, podem dir que els comunicòlegs són professionals que estan vacunats contra la whitepaperphobia i la gestionen de manera eficaç.
Communication
Copyright © 2021 by Philinks